zondag 13 januari 2013

Nieuw boek van J.K. Rowling gehuld in waas van mysterie


Heel de wereld wacht vol spanning op het nieuwe boek van J.K. Rowling, de Britse schrijfster wereldwijd gekend voor haar Harry Potter boeken. Rowling schreef haar eerste boek voor volwassenen, ‘The Casual Vacancy’ verschijnt 27 september 2012 en is omgeven door strenge geheimhouding.

Een Britse krant heeft onze nieuwsgierigheid aangewakkerd, ze onthulden dat het boek gaat over een strijd naar de opvolging van een overleden gemeenteraadslid in een klein stadje te Engeland. Een strijd tussen sociale standen gebracht als een ‘plattelandskomedie’.

Het boek zal vrijwel zeker een bestseller worden in Groot-Brittanniƫ, de Verenigde Staten en verder. Maar er zijn ook negatieve vooroordelen. De importeur van de Engelstalige editie in Nederland, Van Ditmar Boekenimport, verwacht er weinig van, de achterflap is niet echt veelbelovend. Ook een Britse uitgeverij zei dat de achterflap eerder slaapwekkend is.De verkoop van de boeken zal eerder teleurgesteld zijn in vergelijking met de verkoop van de 'Harry Potter' reeks. Het boek komt uit op 27/09/2012..



Bron:
 http://www.hln.be/hln/nl/948/Kunst-Literatuur/article/detail/1507268/2012/09/26/Nieuw-boek-van-J-K-Rowling-gehuld-in-waas-van-mysterie.dhtml

Geschreven door: Jana De Graeve












Geen opmerkingen:

Een reactie posten